La Unió de Botiguers

La Unió de Botiguers de Llagostera, fundada el 1980, és l’associació que representa col.lectivament els comerciants de Llagostera. Actualment agrupem més de 70 comerços de tot tipus ubicats al poble, essent no només una eina de promoció i comunicació sinó també un vehicle per representar de forma conjunta els interessos i necessitats d’aquests botiguers.

La Unió de Botiguers, ahir i avui

La Unió de Botiguers de Llagostera es va fundar el dia 10 de juny de 1980. En aquells moments un grup de botiguers amb en Joan Puigdemunt al capdavant, varen reunir-se per poder unir el comerç local i fer-lo més actiu i proper al poble.

La primera junta va estar formada per el Sr. Joan Puigdemunt com a president,el Sr. Josep Solés com a secretari,el Sr. Joan Capdevila com a tresorer i com a vocals la Sra. Maria Deulofeu, la Sra. Núria Noguera i el Sr. Joan Selis.

Després de fer algunes activitats, aquesta junta no potencia l`Unió de Botiguers durant 21 anys i n`agafa el relleu una nova junta, amb uns nous horitzons, el dia 8 de maig de 2001. La nova junta està formada per Fèlix Pallerols com a president, Mercè García com a vice-presidenta, Josep Català com a secretari, Anna Diaz com a tresorera i Dolors Déu, Eugènia Linás i Montserrat Capellera com a vocals.

Durant aquests anys de molta activitat s`hi han anat incorporant i donant de baixa diversos botiguers, com ara La Roser Rufí, que n`ha estat presidenta molts anys, la Gemma Parrón, la Roser Noguera, en Jaume Coll, la Margarita Darder, la Margarita Bou, la Montserrat Caballero, l`Ingrid Codinach, en Carles Calvet, en Francesc Artacho, la Dolors Pico, la Fina Agustí, la Cristina Boada, la Sandra Pons o en Joan Frigola.

Durant aquests darrers anys s`han fet tot tipus activitats i campanyes, desde punts de llibre, receptes de cuina, grans paneres, fires rebaixa d`estiu i d`hivern, show rooms, Llagostera al 2, sortejos de vals de 1.000 euros pels clients i s`han regalat carretons, cabassos, números de lotería, paraigües, bosses i un llarg etc, per tal de fidelitzar als llagosterencs i potenciar el comerç local i de proximitat.

Avui dia, amb la Roser Mallorquí a la presidència, és ja una organització integrada en el teixit social de Llagostera, amb una sèrie d’esdeveniments, actes i promocions consolidades, de forma regular, que contribueixen a la dinamització del sector comercial del poble, oferint també una sèrie de serveis i beneficis directes als seus associats.

Membres de la Junta

És l’organ de govern o executiu de la Unió, integrat pels següents membres, càrrecs que recauràn en socis amb almenys XX anys d’antiguitat en la Unió i escollits en l’Assemblea general anual. La Junta pot acordar la constitució de comissions i delegar-hi la preparació o execució d’assumptes de la seva competència, en els termes que en l’acord de creació s’indiquin.

Actualment, aquests són els membres de la Junta, els seus comerços i les seves àrees de treball específiques, a la Unió de Botiguers.

El segell de qualitat

A més, la pertanyença a la Unió funciona com a segell de qualitat, de cara al consumidor: els establiments associats, identificables mitjançant l’adhesiu als aparadors i portes, compleixen els requisits de professionalitat, qualitat i bon servei.

Contacte

Pots contactar amb la Unió de Botiguers a continuació, per resoldre dubtes, consultes i temes puntuals.

Objectius de la Unió de Botiguers

Aquests son els objectius que té la Unió com a associació de botiguers i comerços.

Actuar com a agència interlocutora dels nostres associats amb l’Administració.

Defensar, representar i promocionar els interessos generals dels nostres associats.

Fer visible l’activitat del sector comercial de Llagostera, una realitat dinàmica i atractiva.

Comunicar els serveis i productes dels nostres associats.

Funcionar com una plataforma d’informació i assessorament de cara a l’associat.

Donar suport a les iniciatives i activitats dels associats, col.laborant i contribuint.

Promocionar el poble i potenciar la seva visibilitat, més enllà de l’activitat comercial.

Administrar i disposar dels propis recursos per a les activitats i serveis de la Unió.

Avantages de la Unió

Per als associats, els consumidors i el poble:

  • Activitats, fires i esdeveniments regulars (FiraRebaixa, Llagostera2, Premis Cistell de Plata, ShowRoom, Campanya de Nadal…)
  • Campanyes i promocions puntuals.
  • Targeta de fidelització “Comerç Llagostera”, gratuïta, que ofereix descomptes i promocions directes en les compres, juntament amb una sèrie d’avantatges adicionals. Tot sobre “Comerç Llagostera” aquí.